top of page

Snel! Sneller!! Snelst!!!

Je kent het wel, die opdrachten waarbij je het beste uit jezelf en het thema wil halen maar waar de uitvoeringstijd beperkt is. Een dilemma? Niet echt!


Jaren terug kreeg ik de opdracht om een 10-tal hostessen in mooie elfjes om te toveren. Grandioos leuk! Mijn fantasie sloeg op hol, ik zag glitters en bloemen, combinaties van groen en roze, spectaculair mooie gezichten. Maar... ik diende de klus te klaren op een 2-tal uur. Hoe kon ik een mooie visagie met dat bijkomend tekenwerk uitvoeren binnen die beperkte tijd? Het antwoord was: waterschmink!


Waterschmink leent zich niet voor elke opdracht omdat zweet, regen, e.d. een look kunnen verknallen. Waterschmink wordt namelijk geactiveerd door water, dus ook wanneer water op het gezicht komt. Onder bepaalde omstandigheden biedt waterschmink echter een wondermiddel om snel een opvallende look te creëren. Denk maar aan het gebruik van splitcakes, waarbij verschillende kleuren gezwind samen worden aangebracht, zonder blendwerk. Zelf contrastieve kleuren zoals mijn elfenroos en elfengroen kon ik gemakkelijk combineren. Ook lijnenwerk is veel gemakkelijker en diverser met waterschmink dan met vetschmink, crèmes, eyeliner, etc.


Het gebruik van waterschmink biedt dus heel wat voordelen. Hieronder enkele voorbeelden!


De make-up chef.Heb je interesse in het gebruik van waterschmink in combinatie met visagie? Wil je weten waar je moet op letten wat betreft duurzaamheid? Wil je leren werken met splitcakes? Dan is mijn workshop "Waterschmink voor visagie" zeker wat voor jou!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page